Tervetuloa kuvapankkiini. Kuvakokoelma päivittyy jatkuvasti.

Jos olet kiinnostunut käyttämään jotain kuvaa, laita viestiä ans@iki.fi tai @asspistefi Twitterissä.

Kuvien hakeminen ja käyttö

Kansiorakenne on yksinkertainen. Helpoin tapa löytää haluamansa kuva on  hakutoiminnon käyttäminen. Hakusanat ovat yksikössä ja perusmuodossa, eli jos haluat löytää kuvan tilhiparvesta, kokeile hakua "tilhi parvi". Lajit ovat mukana lähinnä suomenkielisellä nimellä. Pahoittelen jo etukäteen puuttuvia tai huonoja hakusanoja!


View details -painikkeesta näet kuvan hakusanat, joista selviää lisätietoja, kuten eliön laji tai kuvauspaikka. Samalla näkee mm. kuvausajankohdan, uudemmista kuvista myös kuvauspaikan suoraan kartalla. Vanhoista kuvista kuvauspaikka usein puuttuu. Kuvausmaa on kuitenkin aina Suomi, ellei hakusanoissa muuta kerrota.


Teksti "epävarma"  hakusanoissa tarkoittaa, etten ole lajista aivan varma. Jos lajeja on listattu kaksi tai useampi, mutta eliöitä on vain yksi, se tarkoittaa, etten ole varma kummasta on kyse ("sammakko, viitasammakko"). Kuvateksti kertoo joskus tarkemmin.


Älä tyydy näihin

Jos tarvitset  suurempia kuvia tai etsit jotain, mikä ei aivan taivu hakusanoihin, laita viestiä. Kerron pikimmiten, voinko olla avuksi! Kaikkien kategorioiden kuvia on kovalevyn kätkössä selvästi enemmän kuin saan ikinä tänne laitettua.

Neliön muotoisista kuvista on usein tehtävissä myös vaaka- tai pystyversio. Ja sama toisin päin. Jos kaipaat kuvaa jossakin muussa muodossa tai jossain tietyssä koossa, laita viestiä!

Jotkin vanhemmat kuvat ovat laadultaan lähinnä siedettävää sometasoa. Osassa koko ei riitä vaikkapa roll-upiksi. Jos koko tai pikselitason laatu mietityttää, lähetän kuvan mielelläni täydessä koossa näytille.


Kuvankäsittelystä ja kuvatuista eläimistä

Kuvien sävyt vastaavat yleensä kohtuullisesti alkuperäistä tilannetta, mutta joitain poikkeuksiakin löytyy. Kuviin ei ole lisätty mitään toisista kuvista – poislukien yhdistelmäkuvat, joissa on samalla kertaa ja samalta paikalta valotettu esimerkiksi taivas ja etuala erikseen. Kuvista on usein poistettu pieniä kokonaisuutta häiritseviä tekijöitä kuten oksia tai roskia.


Eläimet ovat luonnonvaraisia ja vapaana kuvattuja, ellei asiasta ole selkeästi mainittu (esim. lintu rengastajan kädessä). Lampaat, lehmät ja lemmikit ovat tietysti oma lukunsa.Antti Salovaara / ans@iki.fi 

All rights reserved and whatnot. Please email me if you're interested in using any of the images. I'll probably ask for money in return, but you're in luck since I'm not a greedy man.