Info - Antti Salovaara

Tervetuloa kuvapankkiini. Kyseessä ei ole portfolio tai näyttely, vaan sivun tarkoituksena on yhdistää kuva ja käyttäjä. Kuvakokoelma päivittyy jatkuvasti.

Totta puhuen tämä on aivan kesken. Ihmettelen, miten edes löysit tänne.

Jos olet kiinnostunut käyttämään jotain kuvaa, laita ihmeessä viestiä ans@iki.fi tai @asspistefi Twitterissä. Käyttö maksaa, mutta pikemminkin kymppejä kuin satasia.

Jos sinulla on jo lataussalasana ja kanssani sovittu käyttöoikeus, pääset alkuun  kokeilemalla tai lukemalla alta lyhyet ohjeet.


Kuvien hakeminen ja käyttö

Kansiorakenne on yksinkertainen. Helpoin tapa löytää haluamansa kuva on yleensä hakutoiminnon käyttäminen. Hakusanat ovat yksikössä ja perusmuodossa, eli jos haluat löytää kuvan tilhiparvesta, kokeile hakua "tilhi parvi". Lajit ovat mukana lähinnä suomenkielisellä nimellä. Pahoittelen jo etukäteen puuttuvia tai huonoja hakusanoja.

View details -painikkeesta näet hakusanat, joista selviää usein lisätietoja, kuten eliön laji tai kuvauspaikka. Vasemmalla olevan kuvakerivin photo details -napista  näkee mm. kuvausajankohdan, uudemmista kuvista usein myös kuvauspaikan suoraan kartalla.

Teksti "epävarma"  hakusanoissa tarkoittaa, etten ole lajista aivan varma. Jos lajeja on listattu kaksi tai useampi, mutta eliöitä on vain yksi, se tarkoittaa, etten ole varma kummasta on kyse ("sammakko, viitasammakko"). Kuvateksti kertoo joskus tarkemmin.

Vasemmalla olevan valikon latauspainike hakee koneelle täysikokoisen, eli tässä tapauksessa maksimissaan 2048 pikseliä leveän kuvan. Tässä vaiheessa sivusto kysyy salasanaa.


Kuvissa ei pääsääntöisesti esiinny ihmisiä eikä tuotemerkkejä. Jos rinkan kyljestä löytyy logo tai kaupunkinäkymästä saa suurennettua esiin tunnistettavan ihmisen, kuvan käyttöön voi liittyä rajoituksia. Kuvan käyttäjä vastaa näiden selvittämisestä.


Älä tyydy näihin

Neliön muotoisista kuvista on usein tehtävissä myös vaaka- tai pystyversio. Ja sama toisin päin. Jos kaipaat kuvaa jossakin muussa muodossa tai jossain tietyssä koossa, laita viestiä!

Jotkin vanhemmat kuvat ovat laadultaan lähinnä siedettävää sometasoa. Osassa koko ei riitä vaikkapa roll-upiksi. Jos koko tai pikselitason laatu mietityttää, lähetän kuvan mielelläni täydessä koossa näytille.

Jos tarvitset  suurempia kuvia tai etsit jotain, mikä ei aivan taivu hakusanoihin, laita viestiä. Kerron pikimmiten, voinko olla avuksi! Kaikkien kategorioiden kuvia on kovalevyn kätkössä selvästi enemmän kuin saan ikinä tänne laitettua.
Antti / ans@iki.fi 

All rights reserved and whatnot. Please email me if you're interested in using any of the images. I'll probably ask for money in return, but you're in luck since I'm not a greedy man.